x

Nelze se zřejmě divit, že zelené výhledy na Malešické stráně a přítomnost řeky Rokytky byly hlavním lákadlem manželů Dočkalových, kteří se rozhodli zapustit kotvy právě tady.

Právě ony jižní výhledy, které nový mezonetový byt s převýšeným obytným prostorem skýtal, jsme si vzali na paškál a učinili jsme z nich hlavní dominantu návrhu. Fakt, že jsme z původní dispozice opět nenechali cihlu na cihle, není jen fráze, ale praxí prověřený návod, jak nejlépe naložit s metry čtverečními developerského bytu. Přidanou hodnotu jsme se rozhodli navýšit i tím, že jsme bytu dokonce několik metrů díky vykonzolování horního patra přidali. Protáhlá galerie se najednou stala plně funkční šatní zónou, relaxačním koutem ale především luxusním výkladním oknem při pohledu z vany. Naproti tomu stálo 5,5 metrů převýšeného obytného prostoru, které nás nutilo přemýšlet o jeho zútulnění. Rozhodli jsme se nakonec opláštit podhled ve spodním patře dřevěnou podlahou, která spolu s ostatními dřevěnými dýhovanými prvky přirozeně protéká interiérem a stmeluje celý prostor.

K dokonalosti bylo zapotřebí už jen zvelebit jinak velkorysou terasu, kterou nám manželé Dočkalovi svěřili po skončení interiérových prací.

Podle jejich slov jsme jim tak splnili představy o spokojeném rodinném bydlení, což je stav, který v ideálním případě může nastat při dokonalém souznění investorů s architekty.

Investor: BOŘEK DOČKAL, KAMILA DOČKALOVÁ